July 25, 2024
RSS

Onderhoud

Onderhoud aan gastoestellen zoals uw CV-ketel is iets dat vaak vergeten wordt. Vaak pas op het moment dat er een storing of klacht ontstaat, laten we er iemand naar kijken. Helaas kan het zijn dat het probleem dan niet meer te verhelpen is. Voor een goede werking is onderhoud dan ook noodzakelijk.

Onderhoud is nodig om de volgende redenen:

  • Het voorkomt te hoge stook en slijtagekosten.
  • Het vermindert in hoge mate het risico van storingen.
  • Voor de veiligheid van u en uw gezin.
  • Het verlengd de levensduur.
  • Het is beter voor het milieu.

Zonder regelmatig cv ketel onderhoud wordt het apparaat vuil van binnen. Dit verhoogt de kans op storingen en verhoogt de uitstoot van ‘broeikasgas’   Doordat je cv ketel vervuild en ontregeld raakt, daalt het rendement. Dat kan oplopen tot 10%.

Er zijn brandverzekeringen of opstalverzekeringen die regelmatig cv ketel onderhoud verplichten. Als je brandschade claimt, moet je kunnen aantonen dat cv ketel onderhoud heeft plaatsgevonden.

Regelmatig onderhoud is vaak ook van belang om aanspraak te kunnen blijven maken op de fabrieksgarantie. Lees dat na in de garantievoorwaarden. Onnderhoud helpt dus mee aan een betrouwbare, veilige en zuinige werking van je cv ketel. Daarom is het slim om te denken aan een cv ketel onderhoudscontract.