June 21, 2024
RSS

Zink en koperwerk

 

Meestal komen de gebreken van het dak aan het licht bij lekkage en dan is het al te laat en is de schade al veroorzaakt. Uw dak moet betrouwbaar zijn, want als de schade netjes hersteld is, dan wilt u hier voor lang van af zijn. Om dit te voorkomen adviseren wij regelmatig het dak te laten inspecteren op onvolkomenheden en bijtijds het dak te laten vervangen.

Vaak zijn lekkages al langer aanwezig en wordt dit pas na enige tijd binnen zichtbaar. Het dakhout (dakbeschot) heeft dan al een poos te lijden gehad onder de constante omstandigheden van vocht en kan dan al danig verrot zijn. Dit komt vaak pas aan het licht als de dakbedekking wordt gesloopt. Wij kunnen echter in eigen beheer ook dit dakbeschot, of de boeidelen (dakranden) vervangen voor nieuwe en gegarandeerde kwaliteit. En heeft u ook aan de isolatie van uw dak gedacht ? Veel oude daken zijn nog steeds niet geïsoleerd. De isolatie van het dak kan heel gemakkelijk plaatsvinden bij de vervanging van de oude dakbedekking.

 

Zinken en koperen dakgoten

Als zink-, en koperverwerkend bedrijf is het vervangen van dakgoten geen enkel probleem. Wij gebruiken hoge kwaliteit titaanzink of koper om uw nieuwe dak of dakgoten van te fabriceren. Afhankelijk van uw situatie en de goot fabriceren wij de goot in onze eigen werkplaats, of laten wij dit produceren door gekwalificeerde bedrijven. De kwaliteit staat bij ons voorop om de duurzaamheid en pracht van dit materiaal tot zijn volle te benutten. Dak of dakgoten laten vervangen of nieuw aanbrengen is niet iets wat u regelmatig mee geconfronteerd wilt worden tenslotte.

 

dachrinne_kupfer_gross

Onderhoud

Heel belangrijk voor het behoud van uw dak of dakgoten is het onderhoud. Wij adviseren u om minimaal eenmaal per jaar uw dakgoten schoon te maken of te controleren. De zuren die vrijkomen bij verrotting van het blad tasten uw kostbare zinken goot aan. Ook een plat dak van uw woning is belangrijk om schoon te maken en vooral de uitlopen. Even het losse blad in de eventuele plassen verwijderen en de uitlopen vrij maken van vuil verlengt de levensduur van uw dak aanzienlijk. Natuurlijk voorkomt u hiermee ook mogelijke lekkages of verstopte hemelwaterafvoeren en rioleringen. Als u zelf niet in staat bent om deze werkzaamheden uit te voeren of dit liever aan een professional over wilt laten, dan kunt u ons natuurlijk altijd even bellen voor aan afspraak. Wij voeren dit graag voor u uit en geven advies over de gesteldheid van uw goot of dak. Klik hier voor nog meer informatie.